Latest topics
Similar topics
Нощен патрул
2 posters
Страница 1 от 1
Нощен патрул
Действието на романа се развива около древната вражда между две свръхестествени групи - Нощния и Дневния патрул, които защитават интересите на двете страни от конфликта между така наречените "Различни". Нощният патрул е организация на Светли Различни, упражняващи контрол над злините, извършени от Тъмни създания през нощта, а Дневният патрул от своя страна не позволява на Светлите да извършват повече добри дела през деня, отколкото техните врагове са способни да отразят чрез злини. В противоречие с възприетата жанрова норма на сравнително олекотено откъм философски багаж съдържание, Лукяненко въвежда в книгата разбиранията си за относителността на доброто и злото, както и някои наблюдения върху баланса между добродетели и недостатъци в човешката природа, които е придобил при практиката си като психолог. Разказът се води от първо лице, което внася специфична атмосфера чрез размислите и изказа на главния герой Антон Городецки. Степента на развитие на концепцията за абсолютно равновесие, развита и задълбочена в продълженията "Дневной дозор" и "Сумеречный дозор", доближава "Нощен патрул" повече към научната фантастика, където можем да открием почти всички други произведения на автора, отколкото към фентъзи стила.
П.П. тази статия е взета от Уикипедия
Re: Нощен патрул
Човек трябва да си опресни спомените ... затова го започнах отново. Не, че имам време за отделна литература, но все пак такива книги си заслужават единия час, който е трябвало да бъде отделен за химията.
Лариса Александровна- Mod
- Брой мнения : 168
Бе лужава много повече от час. Тази книга промени светогледа ми.
п.п. Ти учиш химия в 11 клас?!
п.п. Ти учиш химия в 11 клас?!
Да, заслужава, но последно време, това е всичко, което мога да отделя. Има доста наблюдения и честно казано, възгледите на Лукяненко наистина са интересни и могат да се разглеждат под доста различни ъгли ...
П.П. Да ... за жалост. Но на мен по-голямата ми болка е биологията. Радвам се, че тази година ни е последна с тези предмети ....
П.П. Да ... за жалост. Но на мен по-голямата ми болка е биологията. Радвам се, че тази година ни е последна с тези предмети ....
Лариса Александровна- Mod
- Брой мнения : 168
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Нед Юли 17, 2011 4:49 am by Антон Городецки
» Дневна стража
Нед Юли 17, 2011 4:47 am by Антон Городецки
» Нощна стража
Вто Юли 12, 2011 11:00 pm by Антон Городецки
» Да жевее междуфорумната дружба
Пон Май 30, 2011 5:55 pm by Кейтлин Стафорд